Mind.Capital


FONTOS VÁLTOZÁS a hozamokkal kapcsolatban – bővebben itt


A Mind.Capital alapja egy mesterséges intelligencia alapú kereskedőrobot (AI bot), ami magas frekvenciájú arbitrázs műveletekkel termel hasznot, cryptopénzek különböző devizájú eladásával és vételével. A passzív bevételi lehetőségeknél nekünk ez tűnik a legjobb választásnak a nyereség/kockázat arányt tekintve.

 • Hozam: 3% havonta (halmozható)
 • Kockázat: 4/10
 • Minimális befektetés: $40 értékben Bitcoin

Bevezetés:

A Mind.Capital alapja az arbitrázs kereskedelem (arbitrage trading), ami összességében egy alacsony kockázatú tőzsdei művelet, erre a későbbiekben még kitérünk részletesen.

Alapítója a Spanyolországban hírességnek számító Gonzalo García-Pelayo, aki hírnevét és vagyonát többek közt kaszinók legális kifosztásával szerezte, erről még film is készült.

A Mind.Capital platform átlátható, könnyen kezelhető, és az eddigiek alapján azt látjuk, hogy újabb funkciókkal és állandó fejlesztésekkel bővül.

A következőket elemezzük a lentiekben:

 1. A Mind.Capital háttere és működése
 2. A hozam alapja, az arbitrázs kereskedés (arbitrage trading)
 3. A regisztráció lépései
 4. A befektetés folyamata
 5. Hozam, és hozamnövelő stratégia
 6. Kockázat, és kockázatcsökkentő stratégia
 7. Jutalékrendszer
 8. Átláthatóság

A Mind.Capital háttere és működése

A Mind.Capital egy cryptotőzsdéken működő arbitrázs kereskedő platform, amelyen mesterséges intelligencia (AI) alapú tőzsderobot magas frekvenciájú ügyleteket hajt végre, és hasznot termel azáltal, hogy a különböző cryptotőzsdéken jegyzett cryptopénzek árfolyamkülönbségeit kihasználja.

A befektetés alapja az MCCoin, amely a Mind.Capital saját tokenje, stabilan az USD árfolyamhoz kötve, tehát stablecoin kategóriához tartozik. A Bitcoin árfolyamingadozása éppen ezért nincs kihatással a hozamra. Tehát 1 MCCoin = 1 USD

Első lépésként tetszőleges, de minimum $40 értékű Bitcoint kell befektetni, amit 2-3 munkanappal a jóváírás után az AI elkezd forgatni. Az elért hozamról az eredményeket minden másnap reggel publikálja a Mind.Capital. Hétvégén a tőzsdék zárva vannak, így a robot azokon a napokon nem “dolgozik”.

A Mind.Capital az elért eredmények után sikerdíjat könyvel el, ami átlagosan a bruttó hozam 31%-a. Tekintve a napi átlagos 0,88%-os bruttó hasznot, amit az arbitrázs kereskedelemmel elér a robot, a nettó napi haszon kb. 0,57% körül mozog. Csak munkanapokkal számolva (mivel hétvégén a tőzsdék zárva vannak), ez azt jelenti, hogy havonta a nettó hozam 11%-os átlagra áll be.


Arbitrázs kereskedés

Az arbitrázs egy kereskedelmi művelet kombináció, amely a tőzsdék korai időszakában is jelen volt már. A Révai Nagy Lexikona egy 1894-es francia kiadványt idézve a következőképpen definiálja:

Az arbitrázs legegyszerűbb alakja a pénznemekben való arbitrázs, amely kikémleli, hogy idegen helyen mely pénznemekkel való fizetés a legelőnyösebb. A két vagy több piac egyidejű jegyzései közt esetleg fennálló különbséget használja ki azzal, hogy elad ott, ahol magasabb az árfolyam, és vásárol ott, ahol a legalacsonyabb.

Révai Nagy Lexikona II. kötet, 29. Arbitrázs – Budapest, Révai Testvérek Irodalmi Intézet Részvénytársaság

Elmondható tehát, hogy az arbitrázs már régóta ismert kereskedelmi ügylet, ami viszont még a mai napig is megállja a helyét. A modern tőzsdei és devizakereskedelemben is jól ismert, bővebben erről az Investopedia cikkét érdemes elolvasni.

A crypto világában ez szintén alkalmazható, egyszerűen úgy, hogy a különböző cryptotőzsdék árfolyamkülönbségeit egymás ellen kijátsszuk. Például az egyik cryptotőzsdén adott cryptopénzt vásárolunk egy bizonyos devizában, majd egy másik tőzsdén, másik devizában eladjuk. Ezt emberi erőforrással szinte lehetetlen lenne sikeresen véghez vinni, viszont itt jönnek képbe a robotok, amelyeket jó esetben mesterséges intelligencia (AI) támogat.

Mind.Capital AI tanul

A robotok magas frekvenciával tudnak operálni (másodpercenként akár többezer kereskedelmi műveletet végrehajtva) és az emberi reakcióidőhöz képest gyorsan reagálnak, így hamar felfedezik az árfolyamkülönbségekből adódó profitlehetőségeket.


Regisztráció

A regisztráció gyorsan megy, ha már van meghívónk. Arra érdemes figyelni, hogy csak Gmail vagy Yahoo e-mail fiókos regisztrációt fogad el a rendszer.

Mind.Capital account creation
Regisztráció

A regisztrációs lépések nem térnek el jelentősen bármely más platformra való csatlakozáshoz képest:

Összességében tehát a három lépéses személyes adatrögzítés, majd e-mail címről megerősítés után már kész is a Mind.Capital fiókunk.


Befektetés

A befektetéshez Bitcoin szükséges, tehát rendelkeznünk kell egy crypto pénztárcával, ahol van Bitcoinunk, vagy tudunk váltani és küldeni megadott címre. Az erre használható, általunk megbízhatónak és kényelmesnek tartott cryptotőzsde, ahol van pénztárca funkció is, a Bitpanda és a Coinbase. Mindkettő elérhető, és korlátozások nélkül használható Magyarországon. Bővebben róluk itt írunk.

Első lépésként határozzunk meg US dollárban egy összeget, amit be szeretnénk fektetni. Ha ez megvan, a felső menüsávban a Make new purchase gombra kattintva tudunk befektetést vásárolni az annak megfelelő Bitcoint elküldve a kapott címre.

Mind.Capital make new purchase

Innentől újabb 3 lépéses megerősítő folyamat következik, amely során megkapjuk a pontos BTC összeget, és egy pénztárca címet, ahová küldjük. Ha ez megvan, a blokkláncon átfutott a tranzakció, látni fogjuk, hogy elfogadott státuszt kapott a befektetett cryptopénzünk, ami innentől már nem BTC, hanem MCCoin tokenként jelenik meg.

Fontos megjegyezni, hogy mindig a pontos mennyiségű BTC kerüljön átutalásra, és mindig az adott megrendeléshez kapott pénztárca címet adjuk meg. Tapasztalatunk szerint nincs katasztrófa akkor sem, ha nem a pontos összeget küldjük, az ügyfélszolgálat ilyenkor még tud segíteni. A rossz címre küldött Bitcoin viszont könnyedén odaveszhet, így mindenképpen figyelni kell, és csakis copy-paste vagy QR kódos módszerrel állítsuk be a címzettet.

Ezek után nincs más dolgunk, mint megvárni azt a 2-3 munkanapot, amíg a befektetésünk elkezd dolgozni. Mivel minden másnap jelenik meg az adott napi teljesítményriport, így ha mondjuk hétfőn küldtük be a befektetni szánt BTC-t, akkor kb. csütörtökön fogjuk látni, hogy mennyi hasznot termelt a szerdai napon a rendszer.


Hozam, és a hozam maximalizálása

Amikor a Mind.Capital által elérhető maximális hozamról beszélünk, az egyik legfontosabb tényező a kamathalmozás, vagy másként fogalmazva a kamatos kamat lehetősége.

A világ 8. csodája a kamatos kamat

Albert Einstein – forrás nem található

A profilbeállításoknál tudjuk ellenőrizni, hogy az automatikus halmozás (compound interest) be van-e kapcsolva:

Mind.Capital compound interest switch
Halmozás bekapcsolása

A Mind.Capital ugyanis a hozamból megtermelt első 100MCCoint – beállítástól függően – automatikusan be tudja forgatni a befektetett tőkébe. Ennek a jelentőségét nézzük meg egy egyszerű példán át, ahol egy adott év januárjában befektetünk $1000 értékű Bitcoint, és összehasonlítjuk a halmozás nélküli és halmozott eredményeket. Szintén az egyszerűség kedvéért egy óvatos 10% nettó havi hozammal számolunk.

JanFebMárÁprMájJúnJúlAugSzeOktNovDecJan
Halmozás nélkül1000 110012001300140015001600170018001900200021002200
Halmozással1000110012101331146416101771194821432357259328533138
Befektetés halmozás nélkül vs. halmozással

A fenti példa a végletekig leegyszerűsíti a halmozással elérhető maximális hozamot, de a lényeget jól mutatja. Ha hosszútávban gondolkodunk, egyértelműen a halmozás a megfelelő opció.

A befektetésünk tőkerészének van egy lekötési ideje, ameddig zárolva van, és nem férünk hozzá. Ez jelenleg 90 nap.

Purchase locked
5 napja elfogadott befektetés, amihez 85 nap múlva férünk hozzá.
Purchase unlocked
90 nap utáni befektetett összeg, itt a zárolás már fel van oldva.

Ezek tudatában mindenképpen érdemes legalább 3 hónapos befektetési időszakkal számolni. Ha valami miatt nem vagyunk megelégedve a platformmal, ennyi idő múlva tudjuk leghamarabb kivenni a befektetett tőkét.

A végösszeg még így is hihetetlennek tűnik, éppen ezért kiemelten fontos, hogy a megtermelt hozam és a befektetett tőke ne vesszen el, erről bővebben a kockázatkezelés részben írunk lent.


Kockázat és kockázatcsökkentés

Minden crypto alapú befektetés kockázatos. Ez alól a Mind.Capital sem kivétel, így mi az óvatosság elvét valljuk, még akkor is, ha megbízhatónak tartunk egy befektetési platformot.

A vállalt kockázat mértéke mindenkinek a saját döntése, de az alapvető tézis, miszerint csak annyit fektessünk be, amennyi nem fáj, ha elveszik, örökérvényű.

A Mind.Capital esetében a kockázatot a crypto alapú befektetési forma és a befektetett összeg lekötési ideje jelenti.

Az általunk felállított szabály, amit követünk, hogy 100%-os profit elérése után kikapcsoljuk a halmozást, és havi részletekben visszautalunk annyi Bitcoint, amennyit eredetileg is beforgattunk. Így pár hónap alatt visszakerül hozzánk az eredetileg lekötött összeg, és elérjük a teljes rizikómentességet. A platformon megmaradt tőke pedig továbbra is hasznot termel, további halmozásra adva lehetőséget.

Ez a stratégia táblázatba foglalva így néz ki:

JanFebMárÁprMájJúnJúlAugSzeOktNovDecJan
7 havi halmozással1000110012101331146416101771194820002000200020002000
Kivét00000000-200-200-200-200-200
Kockázat100010001000100010001000100010008006004002000
Egyszerű példa: 12 hónap alatt 0 rizikóra redukálás

Ismét a végletekig leegyszerűsítve, de a lényeget összegezve tehát 7 hónapnyi halmozás után 5 hónap alatt csak a havi hozamból vissza tudjuk utalni az eredetileg befektetett összeget, nullára csökkentve a tőkekockázatot.


Jutalékrendszer

A Mind.Capital jutalékos rendszerben támogatja azokat, akik nagyobb összeget fektetnek be, vagy más tagokat meghívnak a rendszerbe. Utóbbi esetében itt rögtön piramisjátékra asszociáltunk, így alaposan kielemeztük ezt a részét is a platformnak.

Arra jutottunk, hogy a Mind.Capital működési alapja nem a toborzás, és a jutalékolás sem különbözik sokban attól, ahogyan pl. a hazai biztosítók az értékesítőiket jutalmazzák új szerződések kötésekor. Ettől függetlenül, aki hálózatépítéssel szeretné mégtovább maximalizálni a hozamait, annak erre is van lehetősége azzal, hogy rangot lép a lentiek szerint.

A ranglétrán ahogy haladunk előre, a jutalék mértéke úgy növekszik. A rang elsősorban a saját lekötött tőke összegétől függ ($40 / $5.000 / $15.000 / $50.000 / $100.000 léptékekben), vagy a toborzott tagok összesített befektetésének az összegétől ($10.000 / $40.000 / $160.000 / $650.000 léptékekben):

Mind.Capital referral commission
A jutalékrendszer

A fenti táblázat a gyakorlatban azt jelöli, hogy ha meghívunk valakit a Mind.Capital rendszerébe, az általa kitermelt hozam 8%-át megkapjuk. Ha a meghívottunk is meghív valakit, akkor az ő meghívottjának a hozama alapján kapunk további 4%-nyi jutalékot. További szintek után nem kapunk jutalékot, hacsak el nem érjük az Advisor rangot, itt már a 3. szintű meghívottak után is elkönyvelhetünk 3% bevételt, és így tovább. Bankot nem fogunk ezzel robbantani, de nem is jön rosszul az extra hozam.

Összességében elmondható, hogy ha további bevételre szeretnénk szert tenni, és hálózatépítési ambícióink vannak, akkor az alapjáraton is magasnak tekinthető hozam tovább növelhető.


Átláthatóság

A transzparencia, a működési modell átláthatósága kulcsfontosságú a crypto alapú befektetések esetében. A Mind.Capital ebből a szempontból jól vizsgázik, hiszen a tulajdonos és a cégben kulcs pozíciókat betöltő személyek nyíltan beszélnek a vállalkozásról, nevüket és arcukat adják a projekthez. A neten számtalan interjút találunk, rendszeresek a webinarok, az ügyfélszolgálat gyors reagálású és nem sablon-válaszokkal vesztegeti a tagok idejét. Ha mindez nem lenne elég, előzetes időpontegyeztetés után személyes látogatásra is van lehetőség a cég madridi irodájában.

A Google keresési eredményei közt találunk ugyanakkor negatív visszajelzést is, ezeket is mind alaposan elolvastuk. Arra jutottunk, hogy egy olyan negatív feedback sem volt köztük, amelyet tag írt volna személyes rossz tapasztalat alapján, szinte kivétel nélkül olyan szerző írt véleményt, aki nyilvánvalóan nem használta a rendszert.

Mindezektől függetlenül éberek és óvatosak maradunk.

Leave a Comment