Finiko – ennyi volt!

Pont nemrég írtuk meg, hogy sikeres volt a kivét a Finikorol, erre nem sokkal utána elkezdett akadozni a platform elérése, később pedig jött a hír, miszerint Kirill Doronin (a Finiko első embere) őrizetben van.

A háttér, mint mindig, elég ködös, mindenféle történetek keringenek a neten, miszerint Kirillt elrabolták, aztán elengedték, a vezetők egymásra mutogatnak, de a nap végén a lényeg marad ugyanaz: a Finiko befuccsolt.

Az ilyen hírek mindig úgy érik az embert, mint egy jól bevitt gyomros, függetlenül attól, hogy számoltunk a kockázatokkal. A csalás mértéke egészen elképesztő, a tagok számát tekintve és az előzetes becslések szerint is rekordnak számít Oroszországban (minimum 100 millió USD).

Hogyan tovább?

Őszintén szólva: a befektetők elbúcsúzhatnak a bent ragadt pénztől. Mindig látunk újabb és újabb ígéreteket, hogy miként kapják majd vissza a tagok a pénzüket, de tekintve, hogy Kirill őrizetben van, a másik két vezető pedig eltűnt a Föld színéről, nem sok esélyt látunk minderre.

A tanulság

Nekünk minimális veszteséggel zárult a Finiko projekt. Szerencsére ki tudtunk szedni annyi pénzt, hogy most ne kelljen kétségbe esni az elvesztett összegek miatt.

Ugyanakkor, a jövőben nem fogunk az oldalon megjelentetni olyan platformokat, amiket már eleve kockázatosnak ítélünk. Ehelyett nyitni fogunk egy új menüpontot, ahol a kockázatos, és kerülendő platformokat listázzuk.

Leave a Comment