Cornix

A Cornix egy hasznos, szinte elengedhetetlen eszköz a szignál szolgáltatók automatizált használatához. Ennek a használatát, előnyeit/hátrányait vizsgáljuk meg ebben a cikkben. Ez az eszköz akkor válhat hasznossá, ha több váltón/tőzsdén tartjuk a kriptónkat, és szeretnénk egy összesített portálon keresztül kezelni a kereskedőbotokat és/vagy szignál szolgáltatókat.

A jövőben ha találunk olyan szignál szolgáltatót vagy TradingView szkriptet, amivel érdemes alaposabban megismerkedni, ezen a hídon keresztül tudjuk majd használni.

Előfizetési díjcsomagok (éves előfizetés esetén):

  • Kezdő: $19.90
  • Közepes: $26.90
  • Pro: $38.40

Jelenleg még mindig megkerülhetetlen a Telegram integráció, így a regisztrációhoz szükséges lesz a Telegramon keresztül végig menni a kötelező lépéseken, de utána már elérjük a webes felületet, vagy Pro előfizetés esetén a mobil applikációt is. Mindkét verzió sokkal felhasználóbarátabb, mint a telegramos parancs-alapú navigáció esetében.


A váltók

A Cornix óriási előnye, hogy az elérhető váltók száma és azok minőségére nem lehet panasz. Jelenleg a következő váltókkal kompatibilis a rendszer:

  • Binance
  • BitMEX
  • Bittrex
  • Bybit
  • Deribit
  • FTX
  • Huobi
  • KuCoin

Ez a lista várhatóan még tovább fog bővülni a jövőben, de minden bizonnyal köztük van legalább 1 olyan, amit már ismerünk és használunk.


Csatlakoztatás a váltóhoz

A váltókon tartott tárcánk összekapcsolása a Cornix-szal nem bonyolult. Egy API kulcs megadásával tudunk hozzáférést biztosítani a Cornixon keresztül érkező szignálok/parancsok számára, hogy végre tudják hajtani a kereskedési műveleteket, akár automatikusan, akár manuális jóváhagyással.

Mindegyik váltónak megvan a saját API kezelési módszere, ami viszont rendkívül fontos, hogy kivét (withdraw) engedélyt sose adjunk az adott API-hoz, csak kereskedelmi jogosultságokkal lássuk el.


Csatornák

Ha már megvan a regisztrációnk, és sikeresen hozzákapcsoltuk a váltónkat a Cornix rendszeréhez, akkor nekiláthatunk böngészni az eleve támogatott csatornák közt.

Itt fontos megjegyezni, hogy ezeknek a szignál szolgáltató csatornáknak a többsége garantáltan veszteséget fog eredményezni.

Mielőtt bármelyik szignál szolgáltatásra előfizetnénk, mindenképpen nézzük meg a felhasználói értékelések közt a negatívakat, hogy mik a tapasztalatok.

Nekünk személyesen is volt egy kellemetlen élményünk, ahol egy automatikusra állított kereskedelmi csatorna 3 nap alatt amortizálta nullára a befektetett keretet. Semmiféleképpen sem ajánljuk tehát, hogy tesztelés és alapos utánajárás nélkül bárki is fejest ugorjon egy ilyenbe.

Jó hír viszont, hogy a szignál szolgáltatók időnként tartanak ingyenes próbaidőszakot, ilyenkor érdemes felíratkozni, legalább látjuk, hogy milyen stratégiát követnek, mennyire óvatosak vagy kockázatosak a pozíciók, amiket nyitnak. Ezek után, ha szimpatikus egy csatorna, akkor érdemes megfontolni, hogy felíratkozunk. Előtte semmi esetre sem.


A legjobb funkciók

Portfolio

Áttekinthetjük a teljes portfóliónkat, az összes csatlakoztatott váltóval, az egyenlegünk alakulásával együtt. Le tudjuk szűrni az elemzési feltételeket szinte bármilyen kombinációval, így gyorsan kapunk pontos képet arról, hogy hogyan alakul a befektetésünk.

Trades

Itt látjuk az aktív pozíciókat, amiket nyitottunk vagy automatikusan kerültek megnyitásra a bot által. Pontosan látjuk, hogy melyik pozíció milyen haszonszedési lépcsőnél jár, mekkora kockázati hányadot jelent az egész portfólióra nézve, hogy alakul az árfolyam, stb.

Signals

Az előfizetett csatornáinkra bontott szignálokat látjuk összegyűjtve, ha szeretnénk külön szolgáltatóra bontva elemezni őket. Kifejezetten jól jön, ha értékelni akarjuk őket egyesével:


Összegzés

A Cornix egy sokoldalú eszköz a kezünkben, aminek az előnyeit akkor tudjuk a leginkább kiaknázni, ha több váltót és szignálszolgáltatót használunk, és egy központi helyen szeretnénk követni a pozíciók és az egyenlegünk alakulását.

Érdemes figyelni az akciókat (Black Friday például), hiszen a havidíj azért nem kevés, és jelentős összegeket lehet spórolni egy-egy leárazás alkalmával.

1 thought on “Cornix”

Leave a Comment