100eyes

A közelmúltban elkezdtük használni a 100eyes crypto scanner eszközt, ami annyira elnyerte tetszésünket, hogy úgy gondoltuk megéri írni róla. Ez elsősorban azoknak lehet érdekes, akik nem csak HODL üzemmódban kriptóznak, hanem időnként kereskednek is.

A 100eyes ugyanis egy olyan szkenner, ami végigpásztázza és figyeli az összes Binance-on elérhető kriptót, és azoknak az árfolyamgörbéjét. Ha talál jellegzetes technikai mintákat, akkor jelenti nekünk a Telegram csatornán, így azonnal értesülünk róla, ha az egyik kripto vételre, vagy éppen eladásra alkalmas árfolyamon jár.

A százszemű szkennerrel először a Sublime Traders Telegram csatornái közt találkoztunk, és igencsak hasznosnak láttuk azokat a mintákat, amiket talált a Binance-on. Viszont hiányoltuk a személyre szabható riportokat és a saját beállításokat, így függetlenül a Sublime-tól előfizettünk a szolgáltatásra.


Árazás

Az árazás nem vészes, a következőképpen néz ki:

 • 6 hónap: $75
 • 12 hónap: $110
 • Örök: $250

Hamarosan egyébként még Black Friday akció is lesz, tehát várhatóan a 2 nagyobbik csomag kedvezménnyel lesz elérhető. Ezt az árat viszonylag egyszerűen ki lehet termelni néhány nyerő pozícióval, amit ennek a segítségével nyitunk, tehát a megtérülés gyorsan megy.


Minták

Nem jutna olyan minta eszünkbe, amit a szkenner nem tud felismerni. A beazonosítható minták listája lenyűgöző:

 1. Abnormal volatility alert for BTC
 2. RSI Bullish divergence
 3. Near horizontal support
 4. Divergence + support
 5. RSI Bearish divergence
 6. Near horizontal resistance
 7. Divergence + Resistance
 8. Hidden Bullish RSI divergence
 9. Bizarre activity alert
 10. RSI extremely oversold
 11. RSI extremely overbought
 12. RSI oversold
 13. RSI overbought
 14. 0.681 Fibonacci retracement
 15. BB squeeze
 16. Bullish englufing + RSI oversold
 17. Hammer + RSI oversold
 18. Inverted Hammer + RSI oversold
 19. Potential Bullish MACD cross
 20. Potential Bearish MACD cross
 21. Close below lower BB
 22. Stochastics oversold

Ezek közül kedvünkre válogathatunk, kapcsolhatjuk ki-be őket, illetve a jelentések sűrűségét is mi állíthatjuk be.

Ha nem akarunk a finomhangolással bíbelődni, akkor az alapbeállításokkal is egész jól el lehet boldogulni. Elég indikátort kapunk ugyanis, hogy el tudjuk dönteni, elég erős-e a technikai felállás ahhoz, hogy elindítsunk egy pozíciót. A mintákat ráadásul grafikusan is jelzik, tehát látjuk, hogy melyik szinteken találhatóak a felismert technikai minták.

Egy példa, hogy egy kripto árfolyamának iránya éppen fordulni készül:

Ebben az esetben a ZENUSD párosnál 3 tényező is együttesen jelentkezik a 4 órás tartományban: Divergence + Resistance; RSI Bearish Divergence; Near Horizontal Resistance

Ezek alapján arra számítunk, hogy a ZEN árfolyama hamarosan lefelé fog indulni. Nyitottunk is egy short pozíciót, és az árfolyam valóban megtorpant a Resistance vonalon, és megindult vissza:

A beállítható idősávok alapján használhatjuk ezeket az infókat rövid skalpolásra, vagy ha hosszabb távban gondolkodunk, akkor a napi intervallumot választva távolabbi képet is kaphatunk arról, hogy hogyan alakul egy adott kripto árának az iránya.


Regisztráció

A rendszer Telegramon keresztül működik, így a regisztráció is ott történik. Erre a linkre kattintva eljutunk a 100eyes botjához, ahol megrendelhetjük a terméket a kívánt időszakra (6 hónap, egy év, vagy örök licensz).

A Telegramon /premium paranccsal tudjuk a megrendelést indítani, és PayPal linken keresztül tudjuk kifizetni. Amint megtörtént a fizetés, az ügyfélszolgálatról jelentkezni fognak, és személyre szabják nekünk a csatornánkat. Innentől pedig elkezdi a szkenner küldeni nekünk a felismert mintákat.


Hatékonyság

Azt azért tudni kell, hogy a szkenner által felismert minta nem jelent garanciát arra, hogy az árfolyamgörbe valóban abba az irányba fog indulni. A technikai analízis csak egy része a lehetséges árfolyambecsléseknek, más tényezők is komoly hatással lehetnek az árak alakulásának. Néha elég egy Twitter üzenet, és minden minta hirtelen elveszti a jelentőségét.

Mindettől függetlenül, ha vannak olyan kriptók, amikkel szívesen kereskedünk, és nem szeretnénk egész nap az árfolyamgörbéket pásztázni, egyszerűen kiszervezhezhetjük ezt a feladatot a szkennernek.

Leave a Comment