Kripto kilátások 2021 végén

A 2021-es év sikertörténetnek nevezhető a kriptók adaptációja szempontjából, amit többé-kevésbé az árfolyam is jól példázott. A piacra jellemző hullámzás viszont még mindig nem múlt el, ugyanúgy megmaradtak a nagy ingadozások, mint ahogy az korábban jellemző volt.

A december egy masszív eladási hullámmal indított, ami miatt sokakban felvetődött a kérdés – merre tart a kripto piac, mire számíthatunk az áfolyammal kapcsolatban?

Ebben a posztban egy rövid előrejelzést adunk, hogy miként látjuk a dolgok állását. Nincs kristálygömbünk, pontosan nem látunk a jövőbe, viszont az elérhető adatok alapján becsléseket lehet adni. Sokféle forgatókönyv létezik, a lentiekben a legkézenfekvőbb és általunk legvalószínűbbnek vélt opciót írjuk le.


Vége a bikapiacnak?

Az első kérdés, ami a decemberi árszakadás után felvetődik: ennyi volt a felívelés? A válasz attól függ, hogy milyen időintervallumot vizsgálunk. Rövidtávon (napokra, hetekre előre vetítve) valószínűleg igen.

Ha megnézzük a Bitcoin árfolyamgörbéjét a korábbi eladási hullámok során, azt látjuk, hogy a nagy eladások után mindig jött egy kisebb konszolidáció, majd további eladások. Ezek többnyire pár hétig (hónapig) tartottak, utána pedig ismét emelkedésnek indultak az árak – elég, ha megnézzük a legutóbbi, áprilisi esetet:

BTCUDST: medvepiac 2021 áprilisától 2021 június végéig.
BTCUSDT: árfolyamgörbe 2021 december 13-án

Ha más faktort nem is veszünk figyelembe, csak a sok pozitív fejleményt a kripto adaptációval kapcsolatban, és a fenti ábrákat összehasonlítjuk, várhatóan 2022 január/február környékén megindulnak felfelé az árfolyamok.


Most érdemes venni?

Az árfolyam még mehet lejjebb mindegyik kripto esetében. Tekintve, hogy hosszútávon mindenképpen masszív áremlekedést várunk, így a jelenlegi, 50K alatti árfolyam még mindig jónak tűnik vásárlásra.

A 42K körüli BTC árfolyam teljesen jó vétel, könnyen elcsíphetjük ennek a szakasznak az alját. Ha ez a 42K limit átszakad, akkor mehetünk még mélyebb területekre, egészen 30K-ig. Még akkor is megéri.


Melyik kriptót vegyük, amikor korrigál az árfolyam?

Hamarosan különböző kriptókat fogunk bemutatni, amelyeket érdemesnek tartunk hosszútávú befektetésre, és amiknek nagy jövőt jósolunk.

Leave a Comment