Kripto kilátások 2022 májusában

Februárban már érezhető volt a változás szele, ezértis írtunk egy cikket a kilátásokkal kapcsolatban. Azóta sok fejlemény történt globális szinten, így ideje ismét elővenni a kristálygömböt, hogy lássuk mire számíthatunk.

Fél éve tartó lejtmenet

Legutóbbi, kriptopiaci kilátásokat elemző cikkünkben írtuk, hogy bőven benne van a pakliban, hogy a BTC a 30K-s szintre is benéz. Sajnos igazunk lett, sőt. Május 22-én 2 éves rekord alacsony szintet ért el a Bitcoin árfolyama, az esést a 26,5K-s padló fogta meg, s onnan pattant vissza a 30K-s sávba.

A fél évvel ezelőtti, 69K-s csúcshoz képest ez 62%-os csökkenés.

Sok tényező kellett ahhoz, hogy ekkora csökkenés legyen az eredmény, elég az orosz-ukrán háborút, az egyre jobban elszabaduló inflációt, a világgazdaságban az ellátási láncok elhúzódó gondjait nézni, vagy akár a tőzsdét. Most minden zuhan, a befektetői hangulat erősen medvepiaci.

Van még lejjebb?

Sajnos van, de úgy látjuk már nem sok. Tény, hogy sok a kockázat ma mindenütt, a kiszámíthatatlanság jellemzi a pénzpiaci eszközöket, mégis a számokat tekintve azt látjuk, hogy túlzó volt ez a májusi eladási hullám, és némi visszahúzás időszerű lesz lassan.

Mikor indulnak meg az árak felfelé?

Sajnos ezt nagyon nehéz meghatározni, rengeteg külső tényező befolyásolja jelenleg az árfolyamot. Elég egy olyan gazdasági hír, ami azt mutatja, hogy a nehezén túl vagyunk, és a befektetők ismét begyújtják a pénzágyún a kanócot. Szubjektív vélemény, hogy ez június/július környékén várható, vagy ha mondjuk az USA bejelenti, hogy visszavonják a korábban Kína ellen kiszabott kereskedelmi vámokat.

Hogyan profitálhatunk ez idő alatt?

Az egyik legjobb dolog, amit akkor tehetünk, amikor ennyire a padlón vannak az árak, hogy elkezdünk akkumulálni olyan kriptókat, amelyek jól értelmezhető megoldást nyújtanak egy problémára (lásd korábbi cikkünket az Audiusról). Tekinthetünk úgy erre az időszakra, mint egy több hétig tartó Black Friday, amikor minden akciós.

Ugyanakkor fontos észben tartani, hogy ezek a medvepiaci szakaszok mindig rostáló funkciót is ellátnak, azaz ilyenkor kihalnak a piacról az életképtelen, közösség nélküli kriptók. Valószínűleg nem is baj, hogy a süllyesztőben kötnek majd ki.

A másik dolog, amit tehetünk, hogy a lejtmenetben is profitáljunk, hogy a Bitgeten profi tradereket másolunk. Ők tudják, hogy mikor kell Long vagy Short pozíciókat nyitni, így mindkét irányban profitot tudnak nekünk termelni. Erről bővebben itt.

Leave a Comment